Met Vier In Bed 2012 (vtm) - de deelnemers

 

Met Vier in Bed 2011 | Met Vier in Bed 2012 | Met Vier in Bed 2013 | Met Vier in Bed 2014

 

11 juni 2012: Chambres d'Amies in Gent

Marc en Yves baten in de binnenstad van Gent hun bed & breakfast Chambres d'Amies uit. Het duo draagt ecologie hoog in het vaandel. Marc en Yves hechten bovendien veel belang aan het persoonlijke karakter en de inrichting van hun verblijf en dus werd elke kamer in een uniek Belle Epoque-kleedje gestoken. Marc en Yves trakteren hun gasten ook op een opvallende rondleiding door Gent.

12 juni 2012: Aire de Repos in Nederzwalm

Een grote tuin, loslopende kippen, wellness-faciliteiten en een prachtig uitzicht over de uitgestrekte velden; er hangt een ontspannen vakantiesfeer in B&B Aire de Repos. Uitbaters Sabine en haar dochter Jovita baten hun bed & breakfast in het Oost-Vlaamse Nederzwalm nu één jaar uit en willen hun gasten tot rust laten komen in een landelijke cottage-omgeving. Ze nemen hun concullega's mee naar een eeuwenoude watermolen, maar door het typisch Belgisch weertje is het water letterlijk niet veraf.

13 juni 2012: B&B Rieu du Moulin in Saint Sauveur (Henegouwen)

Marie-Christine bloeit open wanneer ze omringd wordt door mensen. Toen ze twaalf jaar geleden een ruime woonst in het Waalse Henegouwen kocht, droomde ze meteen van een zuiderse bed & breakfast waarin ze haar gasten in de watten zou kunnen leggen. En zo geschiedde. Marie-Christine runt haar B&B Rieu du Moulin samen met dochter Jeanne en maakt er een punt van haar gasten te voorzien van het nodige vakantiegevoel. Het traditioneel zuiders interieur moet daar alvast een handje bij helpen.

14 juni 2012: Het Groote Genoegen in Staden

Annie werkte 31 jaar voor hetzelfde bedrijf, maar besloot haar leven plots over een heel andere boeg te gooien. Toen haar man Philippe een half jaar geleden voorstelde om een B&B te beginnen, was de knoop dan ook snel doorgehakt. Het koppel stampte in het West-Vlaamse Staden Het Groote Genoegen uit de grond en trok bij de inrichting van de kamers de internationale kaart. De gasten trekken namelijk op wereldreis langs een Zweedse kamer, een Japans optrekje en een Chinese slaapplaats.

18 juni 2012: B&B Amoliv

Vier Vlaamse koppels hebben een B&B opgestart in Italië. De West-Vlaamse Erika en haar vriend Ignace bijten de spits af. Zij baten B&B Amoliv uit, gelegen te midden van Toscaanse wijn- en olijfboomgaarden. En welke activiteit valt er dan meer in de smaak bij de gasten dan een uitgebreide wijnproeverij?

19 juni 2012: La Musa

De B&B-uitbaters vertoeven in het romantische kuststadje Lerici, dat gelegen is in de Noord-Italiaanse regio Ligurië. Ze verblijven een dag en een nacht in La Musa, de chambre d'hôtes van Antwerpenaar Marc en zijn Italiaanse vriend Domenico. Het koppel is na twintig jaar helemaal één geworden met Italië en dat vertaalt zich in hun B&B. Vooral de betoverende tuin van La Musa weet de gasten meteen te bekoren.

20 juni 2012: B&B Villa Viola

'Een stuk patrimonium van Italië', dat is de eerste indruk van Marc bij het zien van B&B Villa Viola. Uitbaters Els en Didier uit Machelen kochten vier jaar geleden een oud historisch pand in de regio Lombardije en renoveerden het eigenhandig. Hun bezoekers zijn meteen erg onder de indruk van wat ze te zien krijgen, maar vooral de gastvrijheid van Els valt bij iedereen in de smaak. Eén koppel blijkt echter moeilijk de weg naar Villa Viola te vinden.

21 juni 2012: B&B Villa Teresa

Tom en Isabelle uit Zulte hebben genoten van hun verblijf in Amoliv, La Musa en Villa Viola. Maar nu is het hun beurt om hun gasten in de watten te leggen. Hun B&B Villa Teresa is gelegen in het meest zuidelijke punt van Italië: het zonovergoten Sicilië. Dat betekent dat de andere uitbaters een vermoeiende trip voor de boeg hebben. Het is dan ook pas laat op de avond wanneer de eerste gasten arriveren.

25 juni 2012: B&B Domaine Saint-Joly in Lasbordes

De Franse week wordt op gang getrokken door Chris en Stef, die aan de voet van de Pyreneeën hun B&B Domaine Saint-Joly uitbaten. De koppels die een dag en een nacht in deze B&B zullen doorbrengen, zijn meteen onder de indruk van het prachtige landschap. Maar al snel blijkt dat vooral een onberispelijke hygiëne het stokpaardje van Chris is.

26 juni 2012: Le Bourdiel in Engayrac

In het landelijke Engayrac, in het zuidwesten van Frankrijk, baten Lucette en Stef samen met hun twee dochters en in het gezelschap van een heleboel dieren bed & breakfast Le Bourdiel uit. Het koppel haalt alles uit de kast om hun gasten te bekoren. Ze kiezen dan ook voor een activiteit die hen op het lijf is geschreven en die vooral bij de dames erg in de smaak valt.

27 juni 2012: B&B La Grange de Jaillac in Francoules

Véronique en William vieren dit jaar de vijfde verjaardag van hun B&B La Grange de Jaillac. Zoals altijd onderwerpen de gasten alle kamers meteen aan een grondige inspectie. Even later trekt het gezelschap de stad in, waar ze vervoerd worden in een authentieke ezelkar.

28 juni 2012: La Ferme du Roc - Maleville

Tina en Luc mogen met hun bed & breakfast La Ferme du Roc de Franse deze week afsluiten. Het koppel runt de B&B nu negen maanden, maar hun aanpak valt meteen in de smaak bij de andere uitbaters. Vooral Véronique is meteen 'blown away' door de uitstraling en de ligging van La Ferme du Roc. Als toemaatje vergezelt Luc zijn gasten naar Villefranche, de stad die de bijnaam 'parel van de Rouergue' kreeg.

2 juli 2012: B&B Villa Flamendr in Krizany

Na een onvervulde kinderwens vertrokken Karolina en Jo uit het Oost-Vlaamse Lede naar Tsjechië om in het dorpje Krizany de B&B Villa Flamendr te openen. De B&B is idyllisch gelegen, te midden van bossen en vlakbij de stad Liberec. Het is een paradijs voor elke fervente wandelaar, fietser of skiër.

3 juli 2012: B&B Villa Gineta in Praag

Philippe en Catherine uit Sint-Niklaas verloren hun hart aan het mooie Tsjechië. Hun moeder verhuisde tijdens de Praagse Lente naar België. Na het vallen van de Muur keerde ze terug naar haar geboorteland waar Catherine en Philippe hun B&B Villa Gineta openden. De B&B is gelegen op een boogscheut van de Tsjechische hoofdstad Praag, voorzien van een moderne paardenranch.

4 juli 2012: Pension U Jelinka in Karlsbad

West-Vlamingen Dirk en Ingrid zijn echte natuurliefhebbers. In Vlaanderen runden ze jarenlang een landbouwbedrijf, tot een verkeersongeval voor een kantelmoment zorgde. Dirk besloot om samen met Ingrid België voorgoed te verlaten en zijn geluk in Tsjechië te beproeven. Het duo baat er sinds tweeënhalf jaar het pension U Jelinka uit, gelegen in de stad Karlsbad. Deze B&B is ideaal gelegen voor wandelaars of fietsers en is dankzij de grote bungee trampoline geliefd bij kinderen.

5 juli 2012: Auberge de Provence

Auberge de Provence, de B&B van Antwerpenaar Ludo, is gevestigd in een 17e eeuws Tsjechisch gerestaureerd klooster. De naam Auberge de Provence verwijst naar Ludo's liefde voor de Franse streek die hij nog drie keer per jaar bezoekt. Hij vertoeft geregeld in zijn grote lavendeltuin en stak het interieur van zijn B&B in een Provençaals kleedje. De gasten kunnen zich laten verwennen in het restaurant, waar Frans-Belgische gastronomie overgoten wordt met een Tsjechisch sausje.

9 juli 2012: Het Brembos

De B&B van Mieke en Frank is nog maar net afgewerkt en is nu klaar om de deuren voor het eerst te openen. De groene, bosrijke en uitermate rustige omgeving van bed & breakfast 'Het Brembos' is de ideale uitvalsbasis voor wandelaars, fietsers of kajakkers en daar maken Mieke en Frank handig gebruik van bij de keuze van hun activiteit.

10 juli 2012: Villa Vanilla In Ieper

Villa Vanilla, de B&B van Christa, is gelegen op een boogscheut van het historische Ieper. Gasten kunnen er niet alleen terecht voor een deugddoende nachtrust en een rijkelijk ontbijt, ze worden er ook culinair in de watten gelegd. En natuurlijk is ook een vleugje geschiedenis niet weg te denken in Ieper. Christa laat haar gasten namelijk kennismaken met het Merghelynck-museum, waar iedereen ondergedompeld wordt in een opleiding tot dienstmeid of lakei.

11 juli 2012: B&B Botel Ophoven

Katy en Leo uit het Limburgse Ophoven verwelkomen hun gasten op het ruime vrachtschip waarin ze twee jaar geleden B&B Botel Ophoven opstartten. De uitbaters mogen meteen zelf op ontdekking gaan doorheen het schip en kunnen daarna lekker relaxen tijdens de activiteit. Katy en Leo trekken de lijn van water en boten duidelijk door en nodigen iedereen uit voor een tochtje in de stilsloepen.

12 juli 2012: B&B Bel Amel

Marion en Marcel opteren in hun B&B Bel Amel - die gelegen is in de Oostkantons - voor een warme en huiselijke aanpak. Luxe is niet aan hen besteed, maar gastvrijheid en gezelligheid des te meer. Die gastvrijheid valt meteen erg in de smaak bij de andere uitbaters. Een volkse B&B vraagt natuurlijk om een volkse activiteit en dus nemen Marion en Marcel hun gasten mee naar de kegelbaan.

16 juli 2012: Can Patiras B&B in Cistella, Catalonië

Karin, Ingrid en Alex, en Patrick en Chantal starten de Spaanse week in Can Patiras, de B&B van Chris en Bart. Iedereen is meteen onder de indruk van de idyllische locatie en het adembenemende uitzicht over de Pyreneeën. Chris en Bart nodigen hun gasten uit op een expositie die ze organiseren in het bijzijn van de burgemeester en trakteren hen nadien op een traditionele, zomerse paella. En ook het dessert, een typisch Catalaanse Mùsic, valt bij iedereen in de smaak.

17 juli 2012: Casa Nido Calido in Crevillente, Valencia

Casa Nido Calido betekent letterlijk 'warm nest' en dat willen uitbaters Ingrid en Alex hun gasten ook bieden. Ze baten hun B&B uit in het zonovergoten Crevillente, een zuidelijk dorpje in de buurt van Alicante. Ingrid en Alex voorzien hun gasten meteen van de nodige spijs en drank en nemen hen mee naar een plaatselijke bodega of wijnkelder. Daar mogen de uitbaters vrij degusteren, om nadien de benen onder tafel te schuiven en te genieten van Ingrids culinaire talenten.

18 juli 2012: Grotwoningen Barrio las Santas in Huéscar, Andalusië

Volgens Karin, die in Crevillente enkele grotwoningen uitbaat, is slapen in een grot een unieke ervaring. Maar wat denken de andere uitbaters van dit bijzondere concept? Feit is dat de boog niet altijd gespannen hoeft te staan en daarom neemt Karin haar gasten mee naar haar favoriete plekje aan het meer. De groep haalt er pijl en boog boven om - zoals de traditie het voorschrijft en op een uiterst diervriendelijke manier - op jacht te gaan.

19 juli 2012: Casa Veraneo

Casa Veraneo, de bed & breakfast van Chantal en Patrick, is gelegen in Murcia. Deze locatie heeft omwille van de grote industrie en vele landbouwbedrijven niet meteen een goede reputatie als vakantiebestemming en dat weten ook de andere uitbaters. Patrick wil zijn gasten tonen dat de streek wél de moeite waard is om te bezoeken en weet precies hoe hij hen daarvan kan overtuigen. De groep vertrekt met de quad richting natuurgebied Sierra Espuña.

23 juli 2012: Point Rose in Hastière-par-Delà

Belgische week in Hastière-par-delà, Doomkerke, Pellenberg en Veurne. In een schilderachtige Waalse vallei in de Ardennen ligt het pittoreske dorpje Hastière-par-delà, waaraan Anne haar hart verloor. Ze stampte hier haar B&B Point Rose uit de grond, omringd door de natuur en op een boogscheut van de Maas. Anne kiest er dan ook voor om haar gasten van op het water te laten kennismaken met de omgeving en dat gebeurt op een heel originele manier.

24 juli 2012: Droomkerke B&B in Ruiselede

Trui en Kurt zijn verknocht aan het dorpje Doomkerke en kochten er in 2007 een oude schuur die ze ombouwden tot een charmant gastenverblijf. In hun bed & breakfast Droomkerke worden de gasten meegenomen naar het verleden van het dorp. Dat begint al van bij de verwelkoming, want de andere uitbaters mogen meteen een hoed uitkiezen die hen al een eerste beeld geeft van de kamer waarin ze zullen logeren.

25 juli 2012: B&B zone 21 in Pellenberg

Op een zestal kilometer van de bruisende studentenstad Leuven, ligt op het hoogste punt van Vlaams-Brabant de historische maalderijsite van Pellenberg. Hier baten Cindy en Dré zone21 uit. Dit is niet zomaar een B&B; het maakt deel uit van een totaalconcept. Zo zijn er verschillende polyvalente ruimtes voorhanden en startten Cindy en Dré er ook hun eigen dansschool op. Hun passie voor Argentijnse tango willen ze maar al te graag delen met hun gasten.

26 juli 2012: Campagne sur Mer in Veurne

Het platteland aan de kust, dat is waar de bed & breakfast van Angélique en Dirk voor staat. De zeven kamers in Campagne sur mer ademen stuk voor stuk de sfeer van zee, duinen en natuur uit en dat valt in de smaak bij de gasten. Angélique en Dirk bieden zo veel mogelijk producten van eigen bodem aan en maken hun confituur met fruit uit hun eigen boomgaard. Ook aanwezig op de ontbijttafel is verse kaas en daar geeft kaasboerin Lien graag een woordje uitleg over.

30 juli 2012: B&B Welcome Home in Eindhout

Welcome Home, de bed & breakfast van Stijn en zijn partner Stijn, is gelegen nabij het Antwerps natuurgebied De Merode in het dorpje Eindhout. De gastheren willen hun bezoekers op een originele manier laten kennismaken met de omgeving en nemen hen mee naar het klompenmuseum, waar de oudste klompenmaker van Europa nog dagelijks op ambachtelijke wijze klompen maakt. De gasten kunnen meteen aan den lijve ondervinden hoe de klompen aanvoelen.

31 juli 2012: Het Eiken Huis B&B in Aalter-Poeke

In het idyllische Oost-Vlaamse dorpje Poeke wordt sinds enkele maanden bed & breakfast Het Eycken Huys uitgebaat. Eigenaars Melanie en Hans kochten het pand twaalf jaar geleden, maar ondertussen is er veel veranderd. Bij de keuze van de activiteit hebben de uitbaters hun creativiteit opnieuw de vrije loop gelaten. Ze nemen hun gasten niet mee op een fiets- of wandeltocht, maar vergezellen hen naar een ambachtelijke bronsgieterij.

1 augustus 2012: 't Lang Leven in Ichtegem

In het centrum van West-Vlaanderen ligt het dorpje Ichtegem, een omgeving waarin natuur primeert en de ideale uitvalsbasis voor een uitstap naar de kust. Hier baten Annie en Luc al enkele jaren hun bed & breakfast 't lang leven uit. De oude boerderij die ze vijftien jaar geleden kochten, werd eigenhandig verbouwd tot een landelijke B&B, waarin de rust centraal staat. Die rust wordt echter eventjes verstoord en daar heeft de activiteit van Annie en Luc alles mee te maken.

2 augustus 2012: Ffaulty Towers in Malmédy

Gretha en Jan baten in de Ardennen hun bed & breakfast Ffaulty Towers uit. Ze ontvangen de andere uitbaters in hun unieke interieur waarin verschillende snuisterijen uitgestald staan en opvallende dierenprints in het oog springen. Wat de activiteit betreft, houden Bourgondiërs Jan en Gretha het wat rustiger. Ze nemen hun gasten mee naar de brouwerij van Bellevaux, waar de bazin hen rondleidt. En nadien mag er natuurlijk uitgebreid geproefd worden.

6 augustus 2012: Quinta da Palmeira – Arganil

Jack droomde ervan om ooit een B&B te openen en maakte die droom in 2008 waar in Portugal. Vandaag krijgt hij in zijn luxueuze bed & breakfast Quinta da Palmeira Lieve en Herwig, Nadine en Florent en Jurgen en Stefaan over de vloer. Zij zullen de accommodatie en de service aan een grondige keuring onderwerpen. Tijdens de rondleiding is iedereen meteen onder de indruk van het prachtige interieur.

7 augustus 2012: Quinta da Seara in Balocas

Nadine en Florent baten bed & breakfast Quinta da Seara uit aan de voet van Portugals mooiste bergrug: de Serra da Estrela. Dat doen ze nog maar enkele maanden. Grote luxe hoeft voor hen niet, natuur des te meer. Nadine en Florent houden van paarden en nemen hun gasten mee naar een authentieke paardrijschool in de buurt. Een activiteit waar niet iedereen voor staat te springen.

8 augustus 2012: B&B Casa Bellavista

Halverwege Porto en Lissabon, ligt een van de mooiste bergstreken van het land, de Serra da Estrela. Hier begon een nieuw levensavontuur voor de gewezen collega's Jurgen en Stefaan. Anderhalf jaar geleden verbouwden de kersverse zakenpartners een huis tot B&B Casa Bellavista. Vandaag worden hun B&B-vaardigheden getest door Jack, Nadine en Florent en Lieve en Herwig. De mannen doen hun best voor een perfecte ontvangst.

9 augustus 2012: Quinta do Eco in São João do Peso

Lieve en Herwig baten B&B Quinta do Eco uit in het hartje van Portugal. Dat was hun grote droom al vanaf de eerste dag dat ze samen waren. Ze kozen bewust voor een oase van stilte en rust, in het midden van de natuur. Benieuwd of de andere B&B-uitbaters het verblijf in Quinta do Eco zullen smaken.

13 augustus 2012: A Guesthouse PPP in Gent

Louisa, Leen en Delphine en Eric en Marie-Paul trekken op citytrip naar het bruisende Gent. Daar verblijven ze een dag en een nacht in Guesthouse PPP, de bed & breakfast van Dorine en Philippe. De gasten zijn meteen onder de indruk van de ruime kamers waarin ze de nacht zullen doorbrengen en van het bijzondere interieur. Marie-Paul en Eric zijn niet meteen te vinden voor een B&B in de stad, maar moeten hun mening al snel herzien.

14 augustus 2012: Riche Terre in Damme (Sijsele)

Het horecaleven zit Leen en haar dochter Delphine in het bloed. Naast twee hotels en een restaurant in Brugge, baten ze ook bed & breakfast Riche Terre uit in het dorpje Sijsele, gelegen op een boogscheut van Damme. Delphine wil haar gasten laten kennismaken met de stad en neemt hen mee op wandeling. Ondertussen zorgt chef-kok Leen voor de nodige spijs en drank.

15 augustus 2012: New Largo in Nieuwpoort

Louisa baat bed & breakfast New Largo uit op wandelafstand van de kust in Nieuwpoort. De badplaats is vooral gekend omwille van de dijk, het brede zandstrand en de hippe winkels, maar je kan er ook genieten van de natuur en hedendaagse kunst. Louisa neemt haar gasten mee op een fietstocht langs de Beaufort-kunstwerken.

16 augustus 2012: De Blauwe Maaten in Meeuwen-Gruitrode

Marie-Paul en Eric leven als God in Frankrijk in het groene Meeuwen-Gruitrode, omgeven door de natuur en hun favoriete paarden. In hun bed & breakfast De Blauwe Maaten spelen ze dit concept ten volle uit: ruiters van heinde en ver kunnen er samen met hun paard overnachten en genieten van uitgebreide tochten in de bossen. Bij de aankomst van de andere uitbaters zit de gezelligheid er meteen in. Iedereen kan volop onthaasten tijdens een ritje met paard en koets.

20 augustus 2012: Lion's Guesthouse in Groblersdal

In de Lion's Guesthouse, gelegen in de provincie Limpopo, ontvangen Els en Cornel hun gasten. Zij laten hun collega-uitbaters genieten van een indrukwekkende wandeling in het gezelschap van de koning van de jungle. Volgens Patrick - die zijn angst toch enigszins moet overwinnen - is 'indrukwekkend' zelfs te zacht uitgedrukt. 's Avonds nestelt iedereen zich gezellig rond de Afrikaanse 'braai' voor een traditionele maaltijd.

21 augustus 2012: Ponciana Superior Guesthouse in Hartbeespoortdam (Pretoria)

Op een boogscheut van de stad Pretoria en in de onmiddellijke omgeving van Johannesburg, ligt Ponciana Guesthouse, de bed & breakfast van Yolande en Ronnie. Luxe en gastvrijheid staan er centraal. Yolande en Ronnie zijn apetrots op hun B&B en steken hun enthousiasme niet onder stoelen of banken. Ze streven naar perfectie, maar tijdens de 4x4 jeepsafari in het natuurreservaat verloopt niet alles zoals gepland.

22 augustus 2012: Guest farm Vrede-Oord in Clanwilliam

Patrik was vijfentwintig jaar marktkramer, maar ging in 1999 de uitdaging aan om een bed & breakfast te starten in Zuid-Afrika. Guest farm Vrede-Oord is gelegen op een citrusboerderij in Clanwilliam, aan de voet van de Cederbergen. De uitbaters kiezen resoluut voor een persoonlijke aanpak en huiselijke gezelligheid. Patrik wil zijn gasten tonen hoe de Zuid-Afrikaanse sinaasappels in de Vlaamse supermarkten belanden en neemt hen mee naar een plaatselijk pakhuis.

23 augustus 2012: The Berrydel in Somerset West (Kaapstad)

De Zuid-Afrikaanse B&B-uitbaters arriveren in Kaapstad, waar Yolande en André hun gastronomisch guesthouse The Berrydel uitbaten. De weergoden zijn hen bij aankomst niet bepaald gunstig gezind. Donkere wolken dreigen boven de Kaap en ook de temperatuur zakt naar een dieptepunt. Gelukkig weten Yolande en André perfect hoe ze de innerlijke mens moeten verwarmen: met een bezoek aan de brandystokerij in Stellenbosch.

27 augustus 2012: Johan's Lodge in Zwalm

Freddy opende in 2007 de deuren van bed & breakfast Johan's Lodge in Zwalm, enkele jaren nadat zijn partner Johan onverwachts overleed. De B&B focust niet op luxe en grandeur, maar wel op huiselijkheid en gemoedelijkheid. Kader - de huidige partner van Freddy - voelt zich heer en meester in de keuken en wil deze passie graag overdragen op zijn gasten. Hij toont de mannen in het gezelschap hoe ze verse loempia's kunnen klaarmaken: de opener van een heerlijk feestmaal.

28 augustus 2012: B&B Terlinde in Rumbeke

In Rumbeke - een deelgemeente van Roeselare - ligt bed & breakfast Terlinde: de thuishaven van uitbaters Nele en Kurt. Het gastenverblijf opende nog maar net de deuren, nadat Kurt in 2010 zijn varkensbedrijf van de hand deed. Nele is voltijds binnenhuisarchitecte en die kennis komt goed van pas bij de inrichting van de B&B. De strakheid en luxe springen er meteen in het oog van de gasten. En ook met hun kooktalent weten Nele en Kurt de andere uitbaters te verbluffen.

29 augustus 2012: B&B Sapere in Genoelselderen-Riemst

Bed & breakfast Sapere, het levenswerk van Manon en Jan, ligt in het mooie en natuurrijke Haspengouw. Van een aangename nachtrust over een heerlijke maaltijd tot een gezellige sfeer: voor de vrolijke Limburgers met Nederlandse roots staat de totaalbeleving centraal. Hun aanstekelijke enthousiasme weet de andere gasten meteen te bekoren. Manon en Jan laten hun collega-uitbaters kennismaken met de parel van de streek: het wijnkasteel van Genoels-Elderen.

30 augustus 2012: Maison Ruthier in Waimes

In de Hoge Venen ligt het hoogst gelegen dorpje van België: Waimes. Hier baten Nicole en Lionel hun bed & breakfast Maison Ruthier uit. Na een schouwbrand enkele maanden geleden werd de volledige B&B in een nieuw kleedje gestoken, en dat springt ook meteen in het oog van de andere uitbaters. Na het verkennen van de kamers trekt het gezelschap richting Francorchamps, waar ze een blik achter de schermen van het wereldberoemde Formule 1-circuit werpen.