Met Vier In Bed 2011 (vtm) - de deelnemers

 

Met Vier in Bed 2011 | Met Vier in Bed 2012 | Met Vier in Bed 2013 | Met Vier in Bed 2014

 

27 juni 2011: B&B Bloonwinning in Hasselt

Raf (29) en Thierry (26), al 7 jaar gelukkig samen, baten sinds eind 2009 de Hasseltse B&B Bloonwinning uit. De vrolijke mannen zijn met het hotelwezen vertrouwd, want jarenlang werkten ze beiden in een viersterrenhotel, Thierry als barman en Raf als souschef. Ze vinden het een grote meerwaarde dat ze hun gasten de kans kunnen bieden om ’s avonds van Rafs kookkunsten te genieten, want aangezien de B&B zeer landelijk gelegen is, is er geen restaurantje in de buurt. Het koppel krijgt vooral fietsers over de vloer, die de mooie en rustige omgeving willen verkennen.

28 juni 2011: B&B Cimbarsaca in Semmerzake

Rony (40) en Luce (41) zijn nog maar anderhalf jaar samen. Het koppel leerde mekaar kennen toen Luce een schrijnwerker zocht voor de verbouwingen in haar luxueuze viersterren B&B Cimbarsaca, die nog maar open is sinds vorige zomer. Rony is nog steeds zelfstandige en ziet de B&B meer als een hobby, terwijl Luce voltijds in de zaak staat. Ze is dan ook een gastvrouw in hart en nieren, die ervan geniet haar gasten in de watten te leggen. Luce is enorm benieuwd om te zien hoe andere uitbaters het aanpakken en ze heeft dan ook geen schrik om ergens totaal anders terecht te komen.

29 juni 2011: Eclips-Lobo in Poperinge

Vier jaar geleden begonnen Jacky (43) en Kathy (40) een nieuw leven. Jacky heeft al gewerkt als agent en chauffeur, stond in de keuken van een driesterrenrestaurant, maar werd tijdens een fietstocht verliefd op het pand. Dat werd ondertussen gedoopt tot Eclips-Lobo: niet alleen een B&B, maar ook een brasserie. Jacky en Kathy werken hard om van hun B&B een succes te maken, maar ze hebben nog een weg te gaan. Ze willen hun gasten laten zien dat er ook kamers met ontbijt zijn voor een lager prijsje.

30 juni 2011: B&B Yaca in De Haan

Na de dood van zijn vrouw acht jaar geleden, kreeg Daniël (64) het emotioneel zwaar te verduren. Ondertussen vond hij het geluk opnieuw bij Imola (42) en vorig jaar was Daniël klaar voor een nieuwe uitdaging. Omdat zijn huis erg groot was, vond hij het een ideaal plan om zijn woning om te toveren tot een B&B. Daniël is rad van tong, is gul met tips voor de anderen, en is er zeker van dat zijn gasten een geweldige tijd zullen beleven bij hem en Imola in De Haan.

4 juli 2011: B&B Muzieklo in Ronse

Toen de man van Patsy (54) zeven jaar geleden voor de eerste keer in het ziekenhuis belandde, hing zijn leven aan een zijden draadje. Gelukkig kwam hij er bovenop en om een nieuwe start te maken besloot het koppel hun woning te verkopen en een B&B in Ronse uit te baten. Patsy’s man was jarenlang muziekleraar en zij werd meteen verliefd op een hoeve in het midden van de bossen van Ronse. De keuze voor de naam ‘Muzieklo’ was dan ook snel gemaakt. Na de dood van haar man vorig jaar heeft Patsy het heel moeilijk gehad, maar haar B&B en haar deelname aan ‘Met Vier in Bed’ betekenen voor de gezellige gastvrouw een nieuwe start. Voor Patsy is het uitbaten van haar B&B meer dan een job, het is een manier van leven. Onder het motto “vriendelijk zijn kost geen geld” probeert ze het al haar bezoekers naar hun zin te maken.

5 juli 2011: Pure Sauna en B&B in Lier

Vijftien jaar geleden was Geert (41) de succesvolle uitbater van een Lierse tennisclub. Langzaam maar zeker werd de club uitgebreid, eerst met een squash, vervolgens een fitnesshal, dan kwamen de buitenspeeltuinen en tot slot de indoor speelhal. En ook de oefenvelden van voetbalclub K Lierse SK en de nachtclub Illusion zijn eigendom van Geert. Een jaar geleden vond de zakenman dat het tijd werd om ook op ‘mind & soul’ te focussen, en zo werd PURE geboren: een combinatie van een strakke en luxueuze B&B en een welnesscomplex. Binnen- en buitenzwembad, sauna, infraroodcabines, Turks stoombad, jacuzzi,… PURE heeft het allemaal. Geerts echtgenote Eva (40) is een gepassioneerde vrouw die zich een leven zonder het lesgeven in het bijzonder onderwijs niet zou kunnen voorstellen. Het zelfzekere koppel heeft door hun kinderen, hun professionele activiteiten en de omvang van hun complex, niet de tijd om fulltime in de B&B te staan, maar laten zich helpen door hun personeel.

6 juli 2011: Villa Le Monde in La Roche en Ardenne

Sinds 2008 biedt La Roche-en-Ardenne onderdak aan de huiselijke B&B van de joviale Nederlanders Serge (37) en Josette (37). Enkele jaren terug besloten de fervente reizigers -enkel op Antarctica hebben ze nog geen voet gezet- te emigreren naar Australië en er een hostel op te richten, maar die plannen werden last minute in de koelkast opgeborgen omdat het avontuur een te groot financieel risico betekende. Tijdens één van hun reizen in Kreta, maakte het koppel kennis met de uitbaters van een B&B in de Ardennen en door hun verhalen werden ze op slag verliefd op ons stukje België. Hun Australische droom verplaatste dus naar dichtere oorden. Serge en Josette behaalden al na 2 jaar de titel ‘Beste B&B van Luxemburg’ en de zaken zien er goed uit. Vooral de sportieve mens kan zijn hart ophalen in Villa Le Monde, want Serge is dol op het organiseren van wandeltochten, mountainbiketrips, survivals, Nordic walking, visuitjes…

7 juli 2011: B&B Ranch Little Creek in Hamoir

Jo (52) en Danny (52 en “Cowboy Danny” voor de vrienden) beleven nu hun 6 kinderen het huis uit zijn, hun ‘Wild Wild West’-droom op hun eigen ranch Little Creek, te midden van de natuur in de vallei van de Ourthe. Hun passie voor western zorgde ervoor dat Danny zijn job in een grootwarenhuis opzegde en ook Jo stopte met haar werk als directiesecretaresse, toen ze de mogelijkheid kregen om een ranch te kopen in een ongerept stukje natuur in de Ardennen. Twee jaar lang werkten ze aan de saloon en de paardenstallen voor de oogappels van hun gasten en Jo en Danny weten van geen ophouden. Tijdens de vakanties organiseert het koppel ponykampen en verschillende thema-avonden. De hele B&B is ingericht zoals in het Wilde Westen van weleer en Danny houdt ervan zijn gasten te zien paardrijden, een initiatie linedance te geven, of hen te verwennen met… heerlijke spareribs.

11 juli 2011: B&B Le Philosophe in Saint-Victor

Frankie (48) en Carine (52) trekken deze zomer voor het negende jaar op rij naar Frankrijk, om er hun B&B Le Philosophe uit te baten. Het koppel woont niet permanent in Frankrijk, maar vertrekt jaarlijks van mei tot eind augustus naar hun B&B. Zoon Niek (23) helpt hen tijdens de drukke zomermaanden om alles gebolwerkt te krijgen. In het dagelijkse leven is Frankie technicus in een machinefabriek, en Carine staat in voor het algemeen onderhoud in een kleuterschool. Hun prioriteit is niet rijk te worden met Le Philosophe. Frankie en Carine willen vooral genieten van ‘la douce France’ en van de eenvoudige dingen des levens en willen dit ook doorgeven aan hun gasten. Lekker eten en een gezellige babbel staan voor hen voorop. En dat eten, daar zorgt Carine voor. Rekening houdend met eventuele allergieën, vegetariërs en kinderen, schaft haar pot Belgische gerechten met een zuiderse toets.

12 juli 2011: B&B Le Mas des Poètes in Chantemerle Les Grignan

B&B Le Mas des Poètes, een oude boerderij gelegen te midden van de wijngaarden en lavendelvelden, is sinds 2 jaar eigendom van Frederik (46). Hij wordt geholpen door Danny (27), die hij beschouwt als zijn tweede zoon. De twee leerden mekaar kennen toen Danny als student een kamer huurde in de Gentse B&B van Frederik. Ondertussen is de man gescheiden en heeft hij zijn zaak in Vlaanderen verkocht om er eentje in het Zuiden te beginnen. Sinds enkele jaren woont hij in Frankrijk, en krijgt hij tijdens de vakanties het bezoek van zijn kinderen. Naast het runnen van de B&B, heeft Frederik -voormalig toeristisch gids in Gent- ook een gidsenorganisatie. Danny staat in voor allerlei taken in Le Mas des Poètes, zoals het onderhoud van de kamers en de boekingen.

13 juli 2011: Au Brabo in Mormoiron

Samen met haar man Luc had Dominique (44) het leven waar ze van droomde, tot het noodlot eind vorig jaar toesloeg en Luc overleed aan pancreaskanker. Vroeger baatte Dominique de CD-winkel Au Brabo uit, en het is naar die zaak dat de B&B werd genoemd. Het komende zomerseizoen wordt het eerste dat Dominique er alleen voor staat. De naar eigen zeggen levenslustige en gastvrije vrouw, gaat proberen haar chambre d’hôte alleen verder te zetten, en de toekomst zal uitwijzen of dit een haalbare kaart wordt. In drukke periodes zullen familie en vrienden een handje komen toesteken in Mormoiron gelegen aan de Mont Ventoux. De drie troeven van Au Brabo zijn volgens Dominique de prijs, de eenvoud en de gastvrijheid.

14 juli 2011: Mas Bouzige in Auzon

Mas Bouzige wordt uitgebaat door het echtpaar Ronny (44) en Jean-Pierre (57), of kortweg Jip. Het was Jips grote droom om in het buitenland iets te beginnen en in 1998 hebben de mannen drie weken uitgetrokken om een geschikt huis te zoeken in het zuiden van Frankrijk. Daarop startte het koppel met de renovatie van het pand in Auzon, om in 2008 te beginnen met het verhuren van de kamers. Ronny en Jip vinden vooral de centrale ligging van hun B&B een voordeel. Bovendien staat het dorp Auzon bekend voor zijn kuuroord Les Fumades, ideaal voor Ronny om op in te spelen want hij biedt zijn gasten graag gezondheids- en relaxatiearrangementen aan. Naast zijn werk in de B&B is de man -beroepsmilitair in een vorig leven- ook actief als natuurgeneeskundig gezondheidstherapeut. Jip, die vroeger zijn eigen advocatenkantoor had, is vooral in de keuken van Mas Bouzige terug te vinden. Elke avond biedt hij zijn gasten een viergangenmenu aan, meestal Belgisch met een Provençaalse toets.

18 juli 2011: B&B Ter Castaigne in Gistel

Ter Castaigne is een landelijke B&B die uitgebaat wordt door Johan (45) en Dominique (45), buitenmensen in hart en nieren. Johan is opgegroeid op een boerderij en wou na een leven van hard werken als bakker, terugkeren naar zijn roots. Dominique volgde hem in die droom en samen vonden ze de meer dan 300 jaar oude boerderij in Gistel, te midden van de weidse velden. Al snel beseften ze dat het pand veel te groot was voor hen beiden. Daarom beslisten Johan en Dominique 4 gastenkamers te maken. De taakverdeling is eenvoudig: Dominique neemt het meeste werk voor haar rekening aangezien Johan eigenlijk al op pensioen is. Maar voor klusjes in de tuin en de bereiding van het dessert, is hij altijd te vinden.

19 juli 2011: B&B Huize Norman in Oudenaarde

Huize Norman is een zeer moderne B&B gelegen in het hartje van Oudenaarde, vlak aan de Schelde. De alleenstaande mama Ilse (31) baat de B&B uit en wordt daarbij bijna dagelijks geholpen door haar moeder Kris (66). En dat niet alleen in de B&B, maar ook bij de opvoeding van de 2,5-jarige Winter. Vijf jaar geleden is Ilse op wereldreis gegaan en tijdens haar 10 maanden durende trip sliep ze in tal van B&B’s. Het idee om er zelf één te beginnen, was er al snel, maar toch duurde het nog even vooraleer Ilse het geschikte pand vond. De naam van de B&B refereert naar Ilse’s familienaam Norman. Zij is immers de zus van tennisser Dick Norman. En nog een leuk detail is dat in elke kamer zelfgemaakte badproducten staan: shampoo, douchegel en badzout zijn allemaal huisgemaakt.

20 juli 2011: B&B Huis Aan 't Water in Leuven

Huis aan’t Water wordt uitgebaat door het jonge koppel Evi (33) en Bart (33). Bart heeft al 8 jaar een eigen evenementenbureau voor activiteiten als kajak, stadsspelen… in de buurt van Leuven en Evi wilde bewijzen dat ook zij een zaak uit de grond kon stampen. Het energieke koppel is zeer gedreven en weet wat ze wil. De B&B is ingericht volgens een unieke stijl die trendy aspecten combineert met klassieke en romantische accenten. De tuin van Evi en Bart geeft uit op de Dijle, vandaar de naam Huis aan’t Water. Ook hun twee kindjes zijn helemaal weg van ‘het roze huisje’. In het weekend lopen zij er dan ook vrolijk rond, om samen met mama en papa de gasten te ontvangen.

21 juli 2011: B&B De Kiezel in Hasselt

B&B De Kiezel is een nieuwe B&B in Hasselt, gelegen in de Kiezelstraat. Eigenaars Sandra (43) en Wouter (47) hadden een grote, oude schuur aanpalend aan hun woning, waar dringend iets mee moest gebeuren. Oorspronkelijk wou het koppel een fietserscafé beginnen omdat de streek veel wielertoeristen aantrekt, maar omdat ze geen vergunning kregen van de gemeente, werd het een B&B. Hun drie kinderen Bram (17), Falke (15) en Hannes (13) zijn alle drie heel behulpzaam en regelmatig aanwezig in de B&B. En dat is ook vaak nodig, omdat zowel Sandra als Wouter nog een andere job hebben en Wouter meestal alleen in het weekend kan helpen. Het charmeert het koppel en de gasten dan ook om de kinderen zo betrokken bezig te zien.

25 juli 2011: Aux Quatre Bonniers in Olne

Na tien jaar les te hebben gegeven in een middelbare school, besloot Kathleen (38) haar leven een draai van 180° te geven. Ze wou haar eigen baas zijn, meer tijd vrijmaken voor haar man Kris (38) en hun kinderen en ook gasten in de watten leggen. Dé ideale oplossing: een B&B beginnen in het rustige, gezellige dorpje Olne, te Luik. Het is vooral Kathleen die aan het werk is in B&B Aux Quatre Bonniers, want Kris is nog steeds aan het werk als burgerlijk ingenieur in Hasselt. Hij trekt dus nog dagelijks naar Vlaanderen. Kathleen en Kris vinden het belangrijk dat een B&B geen hotel is en gaan dan ook vaak overnachten bij collega’s om te kijken hoe zij het aanpakken.

26 juli 2011: Azadro in Lummen

Miranda (40) en Tim (38), 4 jaar getrouwd, zijn beiden hardwerkende mensen. Tim heeft zijn eigen IT-projectmanagementbedrijf en Miranda werkt in een boekhoudkantoor. En daarnaast runnen ze ook nog hun B&B Azadro te Lummen. Wanneer hun 3 gastenkamers geboekt zijn, keren zij ’s avonds terug naar hun eigen woonst in Halen, maar als er maar 1 of 2 kamers verhuurd zijn, gebruiken Miranda en Tim de derde zelf. Ze vinden het immers leuker om echt onder de gasten te zijn. En wanneer de kamers niet geboekt zijn, gaan ze zelf een weekendje weg. “Niets moet, alles kan”, is dan ook hun levensmotto.

27 juli 2011: Anno 1756 in Deinze

Op enkele kilometers van Deinze, in het gehucht Vinkt, ligt de B&B Anno 1756. Te midden van de schapen, kippen en geiten straalt de oude boerderij een erg landelijke sfeer uit. André (62) is al enkele jaren samen met Annie (56) en begon met haar aan het avontuur Anno 1756. Toen haar kinderen allemaal het huis uit waren, kreeg Annie last van het lege nest syndroom. Daarom bedacht ze om de oude boerderij om te toveren tot gastenkamers. De van afkomst Limburgse vrouw begon met het verzamelen van oud speelgoed en dat is dan ook de rode draad in de B&B. André is een landbouwer op rust die ook actief was in de gemeenteraad van Vinkt. Hij is in de buurt dus een graag gezien figuur, maar bovenal een sociaal beest dat mensen rondom zich nodig heeft. De rol van gastheer is hem dan ook op het lijf geschreven.

28 juli 2011: Vertes Feuilles in Saint-Sauveur

In Henegouwen, in het hartje van Saint-Saveur dat net op de taalgrens ligt, baat Pascal (45) zijn B&B Vertes Feuilles uit. Vijftien jaar terug startte hij met 1 gastenkamer, maar ondertussen is de B&B uitgegroeid tot een welnessoord en kan je er ook terecht in een restaurant. Daarnaast biedt Pascal, die een opleiding genoot aan de bekende hotelschool Ter Duinen in Koksijde, ook kookworkshops aan in zijn atelier. Pascal kookt volgens het slow food principe en houdt van traditionele gastronomie. Hij werkt dus vooral met streekgebonden producten van lokale boeren en heeft zijn eigen groentetuin. Huisaperitief brouwt hij zelf op basis van vlierbloesem. Zowel het restaurant als het welnessgedeelte, zijn ook voor niet-gasten toegankelijk.

1 augustus 2011: B&B Le Rideux in Heyd-Durbuy

Op een dag ging Stein (36) met een vriend fietsen in Heyd-Durbuy en bij het aanschouwen van een stukje grond met een bordje “à vendre”, was hij meteen verkocht. Hij belde zijn partner Katleen (27), stelde voor iets heel impulsiefs te doen, en twee weken later was de lap grond in Luxemburg van hen. Voordien was het idee om een B&B te beginnen nog nooit geopperd, maar soms kan het snel gaan... Stein had al twee huizen eigenhandig verbouwd en terug verkocht, dus ook in Heyd-Durbuy ging hij zelf aan de slag om op een jaar tijd een B&B uit de grond te stampen. Katleen was vroeger kapster maar staat nu dagelijks in de typisch Ardense B&B om het hun gasten naar hun zin te maken.

2 augustus 2011: Villa d'Elbeek in Halle

In het heuvelachtige Pajottenland, in de nabijheid van het winkel- en wandelcentrum van Halle, ligt Villa d’Elbeek. De B&B wordt uitgebaat door René (62) en zijn vrouw Greta (60), die tijdens hun pensioen geen zin hadden om stil te zitten, maar houden van sociaal contact en dus een nieuwe uitdaging aangingen. Hun huis was toch groot genoeg om er een B&B van te maken en met enkele kleine werken toverde het koppel smaakvol ingerichte en romantische kamers met originele plankenvloeren en hoge plafonds, naar boven.

3 augustus 2011: Casa Ciolina in Kleine Brogel (Peer)

Casa Ciolina is een gigantische hoeve gelegen in Kleine-Brogel. De luchtmachtbasis mag dan wel z’n fans voor de bekende airshows lokken, wie wil relaxen rijdt de basis gewoon voorbij en komt terecht in Ciolina-land. Maria (57) wou het bestrijden van haar lege nest syndroom, combineren met haar passie voor interieur. Ze droomde van een huis vol mensen die ze persoonlijk kan verwennen met haar eigen creaties, zoals zetels, hemelbedden, gerenoveerde kasten,… Het is vooral Maria die zorgt voor de goede gang van zaken, maar Enrico (61) springt bij waar nodig. Voorzien van alle luxe, heerst er een huiselijke sfeer in de hele B&B en aan de achterkant kunnen gasten terecht in het welnessgedeelte. Het zwembad, de sauna en de jacuzzi vertoeven dan wel in een rustiek kader, maar zijn duidelijk, state of the art, uit de 21ste eeuw afkomstig.

4 augustus 2011: B&B Didi's in Nieuwpoort

Didi’s is een splinternieuwe B&B in het hartje van Nieuwpoort. Wat Didi’s zo speciaal maakt, is de ligging boven een populaire loungebar van de stad. Mensen komen hier naartoe om van de zee te genieten maar vooral om uit de bol te gaan in het hippe café. Gastvrouw Nicky (29) zorgt ervoor dat haar gasten niets tekort komen en dat ze na een uitbundige avond/nacht in haar loungebar veilig in hun bed geraken. Nicky runt de zaak -zowel de bar als de B&B- alleen en slaapt bijzonder weinig aangezien ze geen sluitingsuur heeft. Pas wanneer de laatste gasten in hun bed liggen of het pand hebben verlaten, kan ze beginnen met de opkuis van het café en het klaarzetten van het ontbijt.

8 augustus 2011: B&B Cuberdon in Gent

Kurt (35) en Jurgen (36) houden van alles wat in het verlengde ligt van reizen en een B&B beginnen was voor hen dan ook een logische beslissing. Jurgen heeft een verleden als steward en Kurt is zelfstandige architect en werkt op het gelijkvloers van hun B&B Cuberdon in Gent. Een cuberdon is een typisch paars Gents snoepje dat vooral bekend staat als ‘neusje’. Omdat het koppel zo trots is op hun stad, was de naam van hun B&B dan ook snel gekozen. De liefde voor Gent willen Kurt en Jurgen maar al te graag delen met hun gasten. De globetrotters zien hun no-nonsens B&B als een hobby en een manier om interessante mensen te leren kennen.

9 augustus 2011: 't Groene Genoegen in Laarne

Enkele jaren terug raakte Birgit (38) uitgekeken op haar job als ingenieur bij een tapijtengigant en ze zocht een nieuwe uitdaging waarbij ze ook meer tijd kon maken voor haar man Tom (40) en hun kinderen. Ze besloten het heft in eigen handen te nemen en bouwden een vleugel bij aan hun woning om een B&B te beginnen: ‘t Groene Genoegen. Groen omdat de B&B tussen de weilanden en bossen ligt, omwille van de tuin, maar ook omdat het pand vroeger een bloemisterij was. Groen ook omdat Birgit en Tom zoveel mogelijk met biologische producten werken zoals in het ontbijt met zelfgemaakte confituur… En Genoegen slaat dan weer op genieten, op het gevoel dat ze willen opwekken bij hun gasten. Het is vooral Birgit die de dagdagelijkse taken in de B&B voor haar rekening neemt, aangezien Tom nog een fulltime job bekleedt in de bouwsector. Daarnaast speelt hij in verschillende reggaebandjes, maar in zijn vrije tijd springt hij graag bij.

10 augustus 2011: B&B Au Manoir des Vallées in Maffe

Au Manoir des Valleés wordt sinds twee jaar uitgebaat door Willy (62) en Ann (38) in het kleine dorpje Maffe in de provincie Namen. Het interieur van de vroegere dokterswoning heeft een apart karakter door een mix van barok, antiek, spulletjes die op internet op de kop werden getikt en die door Ann zelf werden gemaakt. Willy -net zoals Ann van West-Vlaanderen afkomstig- is kok en kan zijn gasten naast een lekker ontbijt, dus ook in de watten leggen met een gastronomisch diner. En de kleinsten kunnen terecht op de miniboerderij met kippen, een varkentje, een pony, een paard, een lama, een edelhert, papegaaien, honden en parkieten.

11 augustus 2011: Retour au Centre in Honnay bij Namen

Retour au Centre is niet zomaar een B&B, het is een totaalconcept. Drie eenvoudige kamers staan klaar om de gasten onder te dompelen in een wereld van spiritualiteit en antikapitalisme. Er is maar één badkamer en toilet zodat de gasten wel met elkaar moeten communiceren om zich te kunnen wassen. Uitbater Johan is gepassioneerd door yoga en ademhalingstechnieken. Enkele jaren geleden leerde hij zijn partner Carine kennen. Zij gaf al 15 jaar ayurvedische massages en was het jachtige leven in Brussel beu. Het koppel besloot om samen een huisje kopen in het Naamse Honnay en in hun B&B Retour au Centre mensen de kans te geven af te kicken van de individualistische maatschappij. Voor het ontbijt staat yogales op het programma, zodat de gasten de dag kunnen starten met een frisse geest.

15 augustus 2011: B&B Kwalito in Brugge

"Smoorverliefd. Smoorverliefd was ik meteen op dat huis", zegt Els van B&B Kwalito in Brugge. Samen met haar partner Kris wacht ze, vergezeld door de nodige zenuwen, op de komst van de collega-uitbaters. Gerda van The Glorious Inn in Antwerpen is in haar nopjes bij de aanblik van Kwalito, want ze heeft een zwak voor historische panden. En wat vindt ze van de inrichting, de gastvrijheid en het ontbijt?

16 augustus 2011: B&B Het Bintjeshof in Bellegem

"Werken in een B&B is eigenlijk een beetje de optelsom van alles wat we graag doen", zegt Pedro. Samen met zijn vrouw Monique baat hij de B&B Het Bintjeshof uit in het West-Vlaamse Bellegem. Monique heeft haar zenuwen goed onder controle omdat ze denkt dat alles goed in orde is. Maar uiteraard zijn het de andere B&B-uitbaters die daarover zullen oordelen...

17 augustus 2011: The Glorious Inn in Antwerpen

Wijn is Jurgens passie en dat zullen de B&B-uitbaters geweten hebben. The Glorious Inn, eigendom van Jurgen en zijn partner Gerda, is niet enkel een B&B maar ook een restaurant en een wijnbar. Onlangs kregen ze van de Gault Millau de prijs voor de mooiste wijnkaart van België en The Glorious Inn werd ook uitgeroepen tot beste wijnrestaurant van België. Als activiteit staat dan ook een wijnproeverij op het programma.

18 augustus 2011: B&B Villa Christina in Hamont-Achel

22 augustus 2011: El Destino in Arenas / Algarrobo

Gwen en Wim staan te popelen om hun allereerste gasten te ontvangen in hun B&B El Destino in het Spaanse Malaga. Ze kijken uit naar de feedback van hun collega-uitbaters, om zo nuttige tips en advies te krijgen alvorens hun B&B officieel te openen. Aangezien El Destino erg hoog gelegen is en de weg nogal hobbelig is, gaat Wim de gasten oppikken met de wagen terwijl Gwen de laatste details in orde brengt. Christa en Patrick van B&B Casa La Paloma zijn prettig verrast wanneer ze Wim zien, want hij en Gwen zijn een tijd terug nog een nachtje bij hen gaan logeren.

23 augustus 2011: B&B El Molino des las Tablas in Malaga

In Malaga baat de alleenstaande Peggy haar B&B El Molino des las Tablas uit. "Prachtig, echt ons ding. Als de rest ook allemaal zo is, zullen wij maar verhuizen zeker?", zegt Christa van B&B Casa La Paloma in Alicante. Of of alle rest ook helemaal naar haar zin is, komt ze al snel te weten.

24 augustus 2011: Cortijo Del Cano in Iznajar

Christa en Patrick van B&B Casa La Paloma in Alicante, hadden verwacht dat de B&B van Carine heel knap zou zijn. Maar bij aankomst in Cordoba worden hun verwachtingen nog overtroffen. En wanneer Patrick ontdekt dat er een flesje champagne op hem staat te wachten in de kamer, kan zijn dag helemaal niet meer stuk. In de namiddag staat een ezeltocht langs het meer op het programma, maar die verloopt niet vlekkeloos.

25 augustus 2011: B&B Casa La Paloma in Alicante

De laatste aflevering van dit seizoen van 'Met Vier in Bed', vieren we vandaag in de villa van Christa en Patrick in Alicante. Hun papegaai Guust is de mascotte van de B&B en verwelkomt de gasten dan ook graag. Daarna trekken de collega-uitbaters hun meest sportieve schoenen aan voor een avontuurlijke wandeling in de natuur. Hopelijk worden zo de zenuwen een beetje gestild, want later vernemen de B&B-uitbaters wie de laatste weekwinnaar wordt.